آخرین اخبار

خانه / اخبار الکتریک صنعت / پتانسیل های داده کاوی در صنعت توزیع برق

پتانسیل های داده کاوی در صنعت توزیع برق

معاون هماهنگی توزیع توانیر در نشست داده کاوی در صنعت توزیع برق کشور به تدوین پتانسیل‌های داده کاوی پرداخت که نخستین محور آن تشخیص، شناسایی و پیش بینی است وموضوعاتی، چون تشخیص استفاده غیرمجاز از برق، پیش بینی تغییرات سطح ولتاژمشترکان، تشخیص اتصال‌های کوتاه با امپدانس بالا، شناخت نقاط بحرانی و آسیب پذیر شبکه و تخمین حالت هارمونیکی را در برمی گیرد.

دومین نشست داده‌کاوی در صنعت توزیع برق کشور از سری نشست‌های تخصصی هفتمین کنفرانس منطقه‌ای سیرد با حضور اساتید دانشگاهی و مدیران ستاد صنعت برق کشور در پژوهشگاه نیرو برگزار شد.

محمودرضا حقی‌فام، استاد دانشگاه تربیت مدرس و معاون هماهنگی توزیع توانیر در این نشست با ابراز امیدواری نسبت به عملیاتی شدن خروجی‌های این نشست به همت شرکت‌های توزیع برق و تبدیل یافته‌ها به محصول و تکنیک، بر اهمیت توانایی شرکت‌ها در برقراری ارتباط بین داده‌ها و کشف الگو‌های مستتر در حجم وسیع داده‌های صنعت توزیع و بکارگیری در تصمیم گیری‌های فنی و غیرفنی تاکید کرد.

وی با بررسی پیدایش این علم از دهه ۸۰ میلادی و نقش روبه گسترش آن در اکتشاف دانش همتراز با تکنیک‌های فازی و شبکه ای، تلاش متفکران علوم ریاضیات، مهندسی، اقتصاد و سایر علوم در جهت بهره‌گیری از علم داده کاوی و گسترش دانش را خاطرنشان ساخت و داده کاوی را علمی بین رشته‌ای عنوان کرد که استخراج اطلاعات، استخراج دانش و کشف الگو‌های پنهان از پایگاه داده‌های بسیار بزرگ را برعهده دارد.

حقی فام از مشخصات فناوری‌های نسل جدید از جمله کنتور‌های AMI در صنعت توزیع را تولید حجم وسیع داده عنوان کرد و ناکارآمدی روش‌های سنتی برای پردازش مجموعه وسیعی از اطلاعات خام را از دلایل اهمیت موضوع داده کاوی در صنعت برق برشمرد.

ظرفیت داده کاوی در صنعت توزیع برق

حقی‌فام در ادامه به تدوین پتانسیل‌های داده کاوی در صنعت توزیع برق پرداخت که نخستین محور آن تشخیص، شناسایی و پیش بینی است و موضوعاتی، چون تشخیص استفاده غیرمجاز از برق، پیش بینی تغییرات سطح ولتاژمشترکان، تشخیص اتصال‌های کوتاه با امپدانس بالا، شناخت نقاط بحرانی و آسیب پذیر شبکه و تخمین حالت هارمونیکی را در برمی‌گیرد.

وی از دیگر پتانسیل‌های داده کاوی را خوشه بندی مشترکان برای طراحی تعرفه و طراحی روش‌های مدیریت سمت تقاضا و DR ذکر کرد و افزود: داده کاوی در حوزه بهره برداری در زمینه هایی، چون تحلیل نرخ خطا‌های گذرا و دائم، تاثیر انواع روش‌های تعمیر و نگهداری، کیفیت توان و … کاربرد دارد.

حقی فام از دیگر ظرفیت‌های دانش داده کاوی در صنعت توزیع را نظارت و کنترل گسترده شبکه برای آمادگی در اجرای شبکه‌های هوشمند، پیش بینی بار در حوزه‌های زمانی بهره برداری تا برنامه ریزی، راه اندازی بازار‌های محلی و… برشمرد.

منبع: برق نیوز

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp