آخرین اخبار

خانه / اخبار / کتاب «واژه‌نامه بلاک چین» منتشر شد

کتاب «واژه‌نامه بلاک چین» منتشر شد

کتاب «واژه‌نامه بلاک چین» نوشته‌ متیو کینیوا و کریستوف دبونیوییل تلاش دارد به زبانی ساده، افراد را با مفاهیم پایه‌ ارزهای دیجیتال، فناوری بلاک‌چین و ماینینگ یا استخراج پول آشنا کند.

به گزارش خبرنگار مهر، نوآوری های جدید در عرصه فناوری از سال ۲۰۰۰ و آغاز قرن بیست و یکم به طور رسمی آغاز شد و از آن زمان فناوری بلاک چین هم کم کم جایگاه خود را پیدا کرد و در بسیاری از نقاط جهان به یک ضرورت مبدل شد. ضرورتی که در کشور ایران هم گاه خودش را نشان می دهد اما از آنجایی که ابعاد مختلف آن هنوز شناسایی نشده است، به راحتی این فناوری مورد قبول قرار نگرفته است.

صاحبنظران معتقدند فناوری بلاک‌چین همچنان در مراحل رشد و توسعه اولیه قرار دارد در حالی که باعث شکوفایی در حوزه‌ی آموزش و دانش هم شده است. علاوه بر این اکنون زمان مناسبی برای استفاده از فناوری بلاک‌چین انتخاب شده است چرا که پس از یک دوره طولانی آزمون و خطا کردن در این حوزه، سال ۲۰۱۹ میلادی این وعده را می‌دهد که سال تولید برای بسیاری از پروژه‌ها خواهد بود. سازمان های بین المللی همچون یونسکو امروز بلاک چین را به رسمیت شناخته اند و از همین رو روز بلاک چین برای آن برگزار می شود.

همه این موارد نشان می دهد صرف نظر از اینکه دولت های مختلف از جمله ایران چه واکنشی نسبت به بلاک چین داشته باشند، امروز این فناوری در دنیا وجود دارد و باید برای آن آماده بود. از همین جهت انتشارات پشتیبان، ناشر کتاب های تخصصی در حوزه رسانه به تازگی کتابی با عنوان «واژه نامه بلاک چین» را منتشر کرده است. متیو کینیوا (Matthieu Quiniou) و کریستوف دبونیوییل (Christophe Debonneuil) در کتاب واژه‌نامه بلاک‌چین (Glossary Blockchain)، پنجاه واژه‌ی مرتبط با بلاک‌چین را تهیه کرده‌اند و هانیه عظیم زادگان به همراه شیما سادات طباطبایی سپهر زحمت ترجمه آن را کشیده اند. در حال حاضر علاوه بر نسخه کاغذی این اثر، نسخه الکترونیکی این کتاب از طریق اپلیکیش های عرضه کتاب با قیمت ۱۰ هزار تومان قابل دسترس است.

در بخشی از متن کتاب واژه‌نامه بلاک‌چین می‌خوانیم: قرارداد هوشمند مجموعه‌ای از توابع تعریف شده با توالی از دستورالعمل‌های مکتوب در بلاک‌چین است. «نیک سابو» مفهوم قرارداد هوشمند را مطرح کرد که ریشه در مکتب فکری سایفرپانک دارد. این مفهوم برای تلفیق فناوری اطلاعات و قانون قرارداد، به ویژه با استفاده از دستگاه‌های رمزنگاری شده، مطرح گردید. قراردادهای هوشمند تابعی، توسط اکوسیستم اتریوم با ظهور ماشین مجازی اتریوم و با استفاده از زبان برنامه‌نویسی کامپیوتری (سالیدیتی) عمومیت یافتند. قراردادهای هوشمند، امکان ایجاد توکن‌ها، راه‌اندازی عرضه اولیه رمز ارز، سازمان غیر متمرکز خودگردان یا برنامه‌های غیر متمرکز را فراهم می‌کند.

فهرست مطالب این کتاب هم شامل این بخش هاست:

معرفی، حمله ۵۱%، رمزنگاری نامتقارن، بیت‌کوین، بلاک‌چین، تحمل خطای بیزانس، الگوریتم اجماع، سایفرپانک، غیر متمرکز، برنامه غیر متمرکز، امضای دیجیتالی، حذف واسطه، دفتر کل توزیع‌شده
اتریوم، حکمرانی، هَش، غیر قابل ویرایش، عرضه اولیه رمز ارز، اینترنت مقدار، تعامل‌پذیری، کلید، ماینینگ، نود یا گره، توکن غیر قابل تعویض، متن‌باز، اوراکل، بلاک‌چین خصوصی، اثبات اعتبار
سازوکار اثبات سهم، اثبات کار، نام مستعار، مقیاس‌پذیری، هویت مستقل، قرارداد هوشمند، ثبت تاریخ و زمان رویداد (تایم استَمپ)، توکن، توکنی، قابل ردیابی، شفافیت، کیف پول (وَلت)، اثبات دانایی صفر

منبع مهرنیوز

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp