آخرین اخبار

خانه / مقالات / ۸ سوال رایج برقی که باید پاسخ آنها را بدانید!

۸ سوال رایج برقی که باید پاسخ آنها را بدانید!

۱- برق یک کارگاه تکفاز است. یک الکتروموتور تکفاز داریم که مربوط به شغل بلوک زنی است. زمانی که الکتروموتور را به برق وصل می‌کنیم برای چند لحظه روشنایی کارگاه ضعیف می‌شود (برق ضعیف می‌شود) سپس روشنایی به حالت قبلی خود برمی گردد، علت چیست؟

الکتروموتور‌ها در زمان راه اندازی خود در حدود ۵ تا ۷ برابر جریان نامی خود را از شبکه دریافت می‌کنند البته به مدت زمان چند ثانیه. در این حالت جریان راه اندازی زیاد الکتروموتور موجب ایجاد افت ولتاژی در مدار می‌شود که به موجب آن روشنایی ضعیف می‌شود.

بهتر است از برق سه فاز والکتروموتور سه فاز استفاده شود ویا اینکه اگر از موتور تکفاز استفاده می‌شود سیم کشی مربوط به روشنایی و الکتروموتور یکی نباشد.

۲- در یک منزل مسکونی کل برق ساختمان برای یک لحظه قطع می‌شود ومجدداً وصل می‌شود، علت چیست؟

علت می‌تواند وارد شدن یک بار قوی در شبکه باشد.
این بار قوی یا در مدار داخلی ساختمان ویا در بیرون از ساختمان ودر شبکه وارد شده است.
افت ولتاژ ناشی از این بار سبب قطعی لحظه‌ای برق شده است. علت را با اداره برق در میان بگذارید.

۳- زمانی که چراغ‌ها خاموش هستند، لامپ‌های کم مصرف چشمک می‌زنند، علت چیست؟

علت مربوط به کلید است.
در کلید‌هایی که دارای چراغ هستند این مشکل به وجود می‌آید.
در برخی موارد برقکار از قوطی مخصوص کلید استفاده نمی‌کند و بدنه آهنی کلید با دیوار برخورد می‌کند که در این شرایط اگر دیوار دارای نم خفیفی باشد باعث جریان برگشتی شده و چراغ چشمک خواهد زد.

۴- با اتصال یک وسیله الکتریکی مانند اتو به برق، روشنایی برای چند لحظه ضعیف می‌شود، علت چیست؟

علت این است که مدار روشنایی با مدار پریز یکی است.
باید طبق استاندارد برای مدار روشنایی ومدار پریز‌ها مسیر‌های جداگانه با فیوز‌های مجزا ایجاد کرد.

۵- چرا در انتقال برق استفاده از ولتاژ‌های متناوب را نسبت به ولتاژ‌های مستقیم ترجیح داده اند؟
یکی از دلایل این امر این است که در ولتاژ‌های متناوب می‌توانیم از ترانسفورماتور‌ها به منظور افزایش ولتاژ وکاهش تلفات خط استفاده کنیم.

۶- چرا برقکاران ساختمانی مسیر سیم کشی پریز‌ها وروشنایی را یکی در نظر می‌گیرند در حالی که این کار خلاف اصول مهندسی برق ومقررات است؟

ضمن اینکه این کار بسیار توسط برقکاران صورت می‌گیرد واغلب نیز مشکل خاصی را به وجود نمی‌آورد، اما مسیر سیم کشی پریز‌ها وروشنایی باید همیشه جدا باشد واین به خاطر عملکرد صحیح‌تر چراغ‌ها وتجهیزات الکتریکی که به پریز‌ها متصل می‌شوند می‌باشد.

۷- مطابق با چیزی که در اصول سیم کشی ساختمان گفته شده است باید برای آشپز خانه چند فیوز در نظر گرفته شود مثلاً فیوز ماشین لباسشویی وفیوز یخچال یا فیوز ماشین ظرفشویی باید جدا باشد در حالی که در بسیاری از برقکاری‌ها دیده می‌شود که برای کل آشپز خانه یک فیوز مثلاً ۲۰ آمپری گذاشته اند علت چیست؟

گفته شده است در آشپز خانه بار‌ها به صورت لحظه‌ای وارد مدار می‌شوند وهیچ گاه نمی‌شود که تمامی بار‌ها همزمان به برق متصل شوند مثلاً هیچ گاه ماشین لباسشویی وماشین ظرف شویی وچرخ گوشت ووسیله‌ای دیگر را همزمان به برق متصل نمی‌کنند وبنابراین فیوز شما دچار اضافه بار نمی‌شود، اما طبق استاندار ومقررات باید برای هر کدام از این وسایل فیوز ومسیر سیم کشی مجزا در نظر گرفته شود.

۸-لوله‌های فلکسیبل، به چه لوله‌هایی می‌گویند؟

این لوله‌ها نام دیگر لوله‌های خرطومی فلزی است که امروزه در سیم کشی سیستم دوربین مدار بسته ومواردمشابه بسیار کاربرد دارد.

۹- سروصدایی که از لامپ‌های مهتابی شنیده می‌شود به خاطر چیست؟

علت می‌تواندابتدا از اتصالات شل باشد وسپس از ترانس مهتابی باشد که باید آن را تعویض کرد.

ثبت دیدگاه

برو بالا
سوالی دارید؟ چت با Whatsapp